New Zealand er fantastisk

New Zealand er et fantastisk reisemål. Ikke bare har de sommer når vi har vinter, men de har også uspolert natur og forhold for fiske og friluftsliv slik vi hadde det her hjemme før det ble ødelagt av velferdsstaten. Det å tilbringe mesteparten av februar på den sørlige halvkule er en noe alle skulle kunne unne seg.

For ørretfiske er New zealand et Mekka, både Nord og Sørøya har fantastiske vann og elver. Fluefiskehovedstaden i verden heter Turangi, og lva heter Tongariro. Tongariro River Motel er legendarisk, Ross er vennligheten selv og SWMBO styrer. Det beste stedet å bo, midt i matfatet.

Skal du fiske effektivt lønner det seg å ha en guide første dag, han lærer deg fluer, hvor fisken står og hva du skal gjøre akkurat i den og den poolen. Mike Huges er en flink kar i Tongariro. Det samme er Andrew Christmas. Begge er dessuten hyggelige karer å fiske sammen med, spesielt for oss som kan litt om fisking, og som ikke forventer at guidene skal snøre skoene våre hele dagen. På Sørøya er Brent Beadle en flott guide i området rundt Lake Brunner og alle elvene der.

Sjekk disse oppslagene i lokale fiskeblogger:

Ellers er det en fantastisk kystlinje med sandstrender, sluk og agnfiske og ikke minst bading for bleke nordboere i februar.

I 2011 fikk jeg den største ørreten jeg noengang har fått, 4,309 kilo eller 9,5 pund. Akkurat 0,5 pund under den magiske 10 pundsgrensen, slik at jeg kan fortsette å jakte.