Jubileumsjakt 2019

IMG_2893.jpeg

I år ble det jubileum i rypejakta på mange måter. For det første er det 50 år siden jeg som 16-åring jaktet for første gang  i Leksvik, med Sauer sideligger kaliber 16 etter faren min og lite erfaring. Jaktsesongen der er ennå ikke begynt for i år. Dernest er det 45 år siden min første jakt i Halkavarre skytefelt. Var vemodig å krysse sine egne spor igjen etter så mange år, ryper var det fortsatt, men forsvaret har satt mye mer spor etter seg. Videre er det 40 år siden min første jakt med egen hund Stegg, som riktignok støkket mye fugl de første årene. Siden har jeg alltid hatt hund. Nå, etter tre engelsksettere og tre gordonsettere var jeg i år 14 dager i Finnmark med kona, Frida og mine jaktkjærester Enya og Ronja. Herlige dager, bra vær, bra med fugl, mye vakkert fuglearbeid og mange minneverdige situasjoner. Jeg har vært på alle de vanlige stedene, og gått enda en ås til alle veier. En skal jakte som om hver sesong var den siste – det har vi gjort i år –  og enda er sesongen lang.  🙂

IMG_2933.jpeg
IMG_2900.jpeg